Tutorial : Cara Tukar Font Cbox


Hai abang , kakak , adik yg comel-2 nyhh :D
Spe tuhh ? Orang yg tengah bace entry ny lahh yerr .

Disebabkan Wanie dpt request drpd Kak Aammel ,
So hari ny Wanie nak share tuto untuk tukar font Cbox uollls biar nmpk lagi comel !

Sblm tu sesiape yg takde Cbox meyhh register dulu . CLICK SINI !
Then sape yg dah ade tuu Login CBOX uollls dulu then ikut step di bwh ny .

1.After login , uollls click Look & Feel , then click Colours & fonts .




2.Then akan kluar gmbr di bwh , kt nmbr 1 tu tukar dgn nama font yg uollls nk and then click Apply !




3.Then click Publish yg sebelah Look & Feel tdy .

4.Then copy code tuhh and campakkan dlm blog korang . hee :D


5.Done !!

Kalau dah jadi Like sikit keyhh ,
Jangan lupe tinggalkan komen uollls ,
Sape yg baik hati tuu CLICK SINI !
Chaww :)

2 comments:

amel merlin said...

dia kena tukar font ikut font laptop kita ke?

Wanie Syiteru said...

@amel merlin ehh tk laa , ikot suke hati nk gune font ape . just tukar nme font kt kotak font yg wanie tunjuk kat atas tuu , yg wanie gune tu font jenis segeo print . klau nk gune font laen pon bole :)